Bekijk het origineel

Vervoersbond NW ziet federatie met AC BV niet zitten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vervoersbond NW ziet federatie met AC BV niet zitten

3 minuten leestijd

De voorzitter van de vervoersbond NVV, de heer G. J. H. Alink, heeft woensdag bij de opening van het driedaags congres van de bond in Utrecht gezegd, dat hij er een hard hoofd in heeft of het hernieuwde overleg met de bij het CNV aangesloten Algemene christelijke bond van vervoerspersoneel alsnog zal leiden tot deelneming van de ACBV aan de federatie van vervoersvakorganisaties.

De gesprekken kunnen in ieder geval Mieit helemaal opnieuw van voren af aan begfeinen. Het congres van de NW-bond heeft vorig jaar al vastgesteld, dat toetreding van nieuwe organisaties niet mag ledden tot vertraging bij de uitwerking van het federatiemodel. De federatie in oprichtinig bestaat nu uit de vervoersbonden van NW en NKV en de federatie van zeevarenden. De heer Alink deelde mee, dat ook informatieve gesprekken gaande zijn met de verenigingen van hoger personeel hij de Spoorwegen en bij van Gend en Loos.

Over de federatie van vakcentrales zei hij, dat in het rapport dat het Organisatiebureau Bosboom en Hegener daar vorige week over heeft uitgebracht opmerkelijk veel conclusies staan die de bond al voor de eigen vervoersfederatie had getrokken. Het rapport behoeft biranen de vervoersbond NW daarom nauwelijks meer te worden besproken.

De heer Alink noemde inteai'Sieve samienwerking een bittere noodzaak. Als de meest voor de hand liggende oplossing, volledige eenwording, nog geen haalbaire kaart is, dan moet er in ieder geval een nauwe en efficiënte samenwerking komen,, zei hij. Zij die daartoe niet bereid zijn zullen moeten ervaren dat de wel-wUlenden miet langer kunnen en willen wachten. 20

Ze hadden daar altijd al een beetje tegenaan gehikt, maar als ze er over begonnen hield Jan altijd de boot af. Tegen Janus Engelen had Jan de Winter echter zijn hart uitgestort en hoewel de vriendschap tussen Janus en Jan al lang bestond, was die daarna nog hechter geworden. Jan de Winter was er op een krachtdadige wijze van overtuigd geworden, dat hij dit zondige bedrijf moest staken en Jan had gevoeld, diep In zijn hart, dat hij nu en onmiddellijk het stropen moest laten, omdat het eenzonde was tegen het achtste gebod.

Vrouw Legerstee was ook blij over het besluit van Jan de Winter. Jan was nu knecht geworden bij de Legerstee en boer Legerstee prees zich gelukkig met deze bekwame bouwknecht. Want het moest gezegd worden, dat de stevige Jan de Winter in het werk zijn mannetje stond. Ook zoon Kees werkte als de beste, maar helaas, over zijn gedrag waren vader en moeder Legerstee heel niet te spreken. Kees was nu bijna negentien jaar en hij zou spoedig moeten loten voor de militaire dienst. Vrouw Legerstee had het er moeilijk mee, want ze begreep dat als Kees soldaat moest worden, dat hij dan helemaal zioh vrij man zou voelen en dan vreesde ze het ergste. Nu gebeurde het al, dat hij zaterdagsavonds aangeschoten thuiskwam. Hij had veel te veel lichtzinnige vrienden en die namen hem mee naar plaatsen, waar hij niet thuishoorde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Vervoersbond NW ziet federatie met AC BV niet zitten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 24 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken