Bekijk het origineel

VERMINDEREN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

VERMINDEREN

1 minuut leestijd

De fractievoorzitter van de CHU in de Tweede Kamer, dr. R. H. J. Kruisinga,.is ei^ pessimistisch over de toekomst van de woningbouw in Nederland, Tijdens een gisteravond in Katwijk gehouden bijeenkomst deelde hij mede teverwachten, dat volgend jaar — het eerste jaar dat het kabinet-Den Uyl verantwoordelijk is voor het bouwbeleid — 20.000 30.000 woningen minder zullen worden afgeleverd dan in dit.jaar.

Dit jaar zal er waarschijnlijk een top-produktie van 160.000 huizen worden ggehaald. „Dat is echter enkel en alleen te danken aan het beleid dat is ingezet door het kabinet-Biesheuvel", aldus dr. Kruisinga.

Over de oorzaken van deze ineenstorting van het bouwbeleid zei de CH-fractieleider dat het beleid van het kabinet-Den Uyl ons naar een dieptepunt brengt. D'66-minister van Volkshuisvesting Gruijters wil de huurwaarde verdubbelen en de hypotheekrente niet langer aftrekbaar stellen. Daardoor wordt het eigen woningbezit aangetast. Ook wordt een redelijk huurbeleid vernietigd waardoor de beleggers niet meer in de woningmarkt willen.

Dr. Kruisinga toonde zich zeer bezorgd over de gevolgen voor de werkgel^enheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

VERMINDEREN

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken