Bekijk het origineel

Meer Joden in Golan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Meer Joden in Golan

2 minuten leestijd

TEL AVIV donderdag, — De Israëlische autoriteiten hebben plannen ontworpen om het aantal Israëlische burgers van nederzettingen in de heuvels van Golan, één van de fronten in de jongste oorlog, te verdubbelen tot 3.000 gezinnen.

Een woordvoerder van de Internationale Zionistenbond zei dat er geen plannen waren tot vergroting van de Joodse bevolking in andere delen van de door Israël bezette Arabische gebieden, afgezien van de 46 nederzettingen die voor de huidige oorlog voorgesteld werden.
Hij zei dat het versneld doen groeien van de nederzettingen in de heuvels van Golan in het licht van wat in de oorlog is gebeurd, het belangrijkste van alles was.
Joodse kolonisten zijn in de eerste uren van de oorlog zozeer onder vuur genomen dat ze hun nederzettingen moesten verlaten. Nadat de Israëlische troepen de heuvels van Golan hadden terugveroverd en de Syriërs hadden verdreven, keerden de kolonisten terug.
De internationale Zionistenbond speelt bij de vestiging van Joodse nederzettingen aan Israels grenzen een grote rol. Die in de heuvels van Golan zullen worden vergroot en er zullen twee nieuwe bijkomen. De ene wordt omschreven als een „dienstencentrum", de andere als een niet-agrarisch dorp. Voordat het plan kan worden uitgevoerd, moet er overheidsgoedkeuring voor verkregen worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Meer Joden in Golan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken