Bekijk het origineel

WOON- EN lEEFRÜIMTE VOOR GEHANDICAPTE MENS CREËREN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

WOON- EN lEEFRÜIMTE VOOR GEHANDICAPTE MENS CREËREN

Minister Van Doorn

2 minuten leestijd

Het is van groot belang dat er samen met de lichamelijk gehandicapte mens woon- en leefruimte tot stand gebracht worden. Er moet een sterke integratie plaats vinden tussen de gehandicapte en niet-gehandicapte mens.

Met deze woorden opende de minister van cultuur, recreatie en maatschappelijk werk, mr. H. M. van Doom, donderdagmiddag in 'Weheden-Hoom (Gron.) een complex van 20 woningen voor lichamelijk gehandicapten. De minister verklaarde dat een kortgeleden Ingestelde interdepartementale stuurgroep voor het revalidatiebleeid de aangepaste woonvormen voor gehandicapten zal bestuderen.

„Ik ben ervan overtuigd dat in het rapport van deze stuurgroep ook de problemen rond het personeel binnen een dergelijke gemeenschap de volle aandacht zullen krijgen", aldus de bewindsman. De bevindingen in dit com-' plex zullen zeker in het rapport, dat waarschijnlijk volgend jaar juli zal verschijnen, verwerkt worden.

Ook wees de minister erop dat het personeel voor een dergelijk complex een speciale opleiding behoeft. De minister hoopte dat deze opleidingen binnenkort'van start zouden kunnen gaan. Mr. van Doom besloot zijn openingswoord met te veronderstellen dat door de opening van deze woon- en leefgemeenschap een lang gekoesterde wens voor de lichamelijk gehandicapten in vervulling is gegaan.

De integratie van gehandicapten en niet-gehandicapten is binnen dit centrum, het eerste project van de Noordelijke stichting voorzieningen lichamelijk gehandicapten, uitgevoerd door er openbare voorzieningen (een openbare bibliotheek, de plaatselijke bank en een dorpshuis) te vestigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

WOON- EN lEEFRÜIMTE VOOR GEHANDICAPTE MENS CREËREN

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 oktober 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken