Bekijk het origineel

Japanse balans

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Japanse balans

1 minuut leestijd

TOKIO, woensdag —, In Japan is in de periode april tot en met september van dit jaar, de eerste helft van het begrotingsjaar, een tekort van 5417 miljoen dollar op de betalingsbalans ontstaan vergeleken met een overschot an 1957 miljoen dollar in het overeenkomstige tijdvak van het vorige jaar.

Deze ontwikkeling wordt toegeschreven aan een aanzienlijke toeneming Van de invoer van goederen en kapitaal. Een overeenkomstige toeneming van de uitvoer was niet mogelijk door de grote binnenlandse vraag naar Japanse produkten.

Het Japanse ministerie van internationale handel en industrie schat het tekort op de betalingsbalans voor het lopende begrotingsjaar op meer dan zeven miljard dollar vergeleken met een overschot van 269 miljoen dollar in het afgelopen begrotingsjaar. De verho'ging van de prijzen van olie uit de Arabische landen gaat Japan tussen nu en eind maart 1974 vermoedelijk een, miljard dollar kosten. De Japanse devie^eiiceseryes zijn sinds eind februari, .^pcn een hoogtepunt van negentien milf.Jard dollar werd bereikt, .met vier miljard dollar verminderd. Volgens het ministerie zal de daling doorgaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Japanse balans

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken