Bekijk het origineel

ROME VIER DAGEN DROOG

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

ROME VIER DAGEN DROOG

2 minuten leestijd

ROME — De Romeinen hebben op grote schaal water gehamsterd om een „drooglegging" van vier dagen door te komen. Tot maandag zullen ze het moeten stellen met water uit badkuipen, emmers, flessen, jerrycans, en alles waar maar water in bewaard kan worden, terwijl de Italiaanse hoofdstad een nieuw leidingnet krijgt.

Deze tijdelijke droogte moet toekomstige watertekorten, die 's zomers nog al eens voorkwamen, voorkomen.

De gemeente koos voor deze operatie het lange vrije weekend van allerheiligen, in de veronderstelling dat veel Romeinen dan niet in de stad zouden zijn. Maar een staking va benzinepompbedienden heeft veel reisplannen verijdeld, zodat de meeste Romeinen zich rlu' gelaten tussen hun tobbes en flessen gehamsterd water hebben geïnstalleerd. T\e zaam met hun tankers in en om de Perzische Golf. Geen van de grote oliemaatschappijen kan of wil zeggen of er in de Arabische la'nden, die een olieboycot tegen Nederland hebben uitgevaardigd, nog olie wordt geladen met bestemming Rotterdam. Voor zover valt na te gaan zijn echter in deze landen nog geen onder Nederlandse vlag varende tankers van behandeling uitgesloten. Vandaag komt in Koeweit een Nederlandse Shell-tanker aan om olie voor Italië te laden. Problemen heeft deze maatschappij nog niet ondervonden, ook niet met het aflossen van bemanningen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

ROME VIER DAGEN DROOG

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken