Bekijk het origineel

kernenergie in Rijnmond

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

kernenergie in Rijnmond

- IN TEGENSTELLING TOT STREEKPLAN -

2 minuten leestijd

Het N.V. Electriciteitsbedrijf Zd.-Holland heeft bij Rijnmond een scherp protest ingediend tegen het ontwerpstreekplan van het Openbaar Lichaam. Dat protest geldt de opvatting van Rijnmond dat in het waterweggebied geen kernenergiecentrale mag worden gebouwd.

In een brief aan Ri,tnmond noemt het elektriciteitsbedrijf de visie in het ontwerp-streekplan nagatief, ongefundeerd en ongenuanceerd. „Er zijn thans reeds omstandigheden denkbaar waaronder deze visie in strijd kan zijn met de belangen van de streek", aldus het energiebedrijf, daarbij doelend op de olieboycot die mogelijk kan leiden tot een energiecrisis in Nederland.

„Het zal kunnen blijken dat de thans bestaande bezwaren tegen het gebruik van kernenergie zeer tijdgebonden zijn'. Het EZH dringt er bij het Dagelijks Bestuur van Rijnmond op aan de passage over het afwijzen van kernenergie uit het ontwerp-streekplan te schrappen.

VOORUITGELOPEN

Volgens het elektriciteitsbedrijf Zuid-Holland wordt door het afwijzen in het streekplan van het gebruik van kernenergie zonder enige noodzaak vooruitgelopen over de resultaten van het af wegen van belangen, dat zal moeten • plaatsvinden over de voor- en nadelen van toepassing van kernenergie. Bij elektriciteitsopwekking op de conventionele manier moet ernstig rekening worden gehouden met het voor

Het achterwege blijven van het Rijnmondstandpunt dat geen kernenergiecentrale in het watergebied mag worden gebouwd betekent niet dat onnodige risico's voor de streekbevolking worden bespaard. „Door middel van bestaande en nog te nemen overheidsmaatregelen kunnen voldoende waarborgen tegen deze risico's worden geschapen", aldus de brief.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

kernenergie in Rijnmond

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken