Bekijk het origineel

Ernstige botsing in Den Haag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ernstige botsing in Den Haag

TIENTALLEN GEWONDEN

2 minuten leestijd

Bij een botsing tussen een bus en een tram op de kruising Spuistraat-Turfmarkt in Den Haag zijn vanmorgen 31 mensen gewond geraakt. Zij zijn met ambulances naar ziekenhuizen in Den Haag gebracht. Over de aard van de verwondingen is nog weinig bekend. In elk geval is de chauffeur van de bus, de 23-jarige R. A. uit Voorburg zwaar gewond. 23-jarige A. A. uit Voorburg, zwaar gewond.

Tram en bus waren beide van en bus waren beide van de HTM, het Haagse gemeentelijke vervoerbedrijf. Het ongeluk gebeurde om tien over acht. Het is te wijten aan een verkeerde wisselstand van de tramwagen van lij'n 10, die op weg was naar Voorburg. De tram, rijdende over het Spui moest rechtdoor maar sloeg door de verkeerde wisselstand onverwacht linksaf de Turfmarkt op. Een bus van lijn 5, die de tram over het Spui tegemoet kwam, kon deze niet meer ontwijken en reed er tegenop. In de bus zaten 90 mensen, van wie een groot aantal gewond werd. Ook in de tram, die niet zo vol was, vielen gewonden.

Ambulances reden af en aan en vervoerden 29 mensen naar ziekenhuizen. Twee passagiers gingen op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Volgens de HTM is de verkeerde wisselstand ontstaan doordat vlak voor de tram wagen van lijn 10 de kruising naderde, een andere tramwagen op deze lijn opdracht had gekregen linksaf de Turfmarkt op te rijden om te keren. De bestuurder van deze tram maakte met zijn wagen eerst de kruising vrij en liep toen terug om de wissel weer recht te zetten. Voor hij bij de wissel was aangekomen, reed echter al de wagen van lijn 10 over de nog verkeerd staande wissel. Volgens de HTM ziet het er naar uit dat de bus total loss is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ernstige botsing in Den Haag

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken