Bekijk het origineel

Schutsluis in Maas-Waalkanaal

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Schutsluis in Maas-Waalkanaal

2 minuten leestijd

Op 9 november a.ï. zal de bouw van een tweede schutsluis in het MaasWaalkanaal bij V/eurt worden aanbesteed, aldus het ministerie van Verkeer en Waterstaat. IMet de bouw ervan hoopt men neg voor het einde van dit jaar te beginnen. De openstelling van de sluis kan dan naar verwachting in 1977 tegemoet worden gezien.

De sluis krijgt een nuttige lengte van ruim 260 meter en een breedte van 16 meter, gelijk aan die van de uitl927 daterende sluis. De sluizen komen op ongeveer 75 meter afstand van elkaar te liggen De nieuwe ten westen van de oude.

De verdubbeling van de sluiscapaciieit is nodiig om het hoofd te bieden aan de steeds toenemende scheepvaart op dit traject tussen Maas en Waal vlak ten westen van Nijmegen. Die toeneming wordt tot 1980 geraamd op gemiddeld 4 procent per jaar en daarna op gemiddeld 3 procent. De wachttijden voor de schepen, die in 1970 al gemiddeld acht UUT bedroegen, zullen door de nieuwe sluis worden verkort. Men zal niet meer op een groot aantal schuttingen behoeven te wachten. De verbreding van het 13 kilometer lange Maas-Waalkanaal waarmee in 1970 een begin werd gemaakt, vordert gestaag. Deze is nodig om ook grote schepen de gelegenheid te geven elkaar veilig in te halen en te ontmoeteni

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Schutsluis in Maas-Waalkanaal

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken