Bekijk het origineel

VEEL GEREIS OM MIDDEN-OOSTEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

VEEL GEREIS OM MIDDEN-OOSTEN

2 minuten leestijd

WENEN, maandag — De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Abba Eban, wordt zondag in Boekarest verivacht waar hij drie dagen met de Roemeense regering van gedachten zal wisselen over het Midden-Oosten en andere onderwerpen van gemeenschappelijk belang, zo heeft het Roemeense kabinet zaterdag bekendgemaakt. Roemenië is het enige land van het Sovjetblok dat diplomatieke betrekkingen met Israël onderhoudt. Andere communistische landen braken met Israël na de zesdaagse oorlog in 1967. Politieke waarnemers vermoeden dat Roemenië wellicht de opvattingen van het Kremlin ter kennis van Israël zal brengen.

Volgens de bekendmaking in Boekarest die als een verrassing kwam, geldt het een officieel bezoek op uitnodiging van de Roemeense ambtgenoot van minister Eban, George Macovescu.

DAMASCUS

In Damascus arriveerden zaterdag de Algerijnse president Houari Boumedienne en de Russische onderminister van Buitenlandse zaken Vassili Koeznetsow. Zij kwamen afzonderlijk uit Cairo. Voor Boumedienne was het de eerste maal sinds vijf jaar dat hij Syrië bezocht. Na zijn bezoek aan Syrië is hij naar Irak gevlogen.

De speciale adviseur van president Sadat, de Egyptische oudminister van Buitenlandse Zaken Mohammed Hassan El Zajjat, reist zondag naar Parijs voor besprekingen met Franse regeringsleiders over het Midden-Oosten. Hij zal o.a, president Pompidou ontmoeten,

KISSINGER

De Israëlische premier, mevrouw Golda. Meir, die sinds enige dagen in Washington verblijft, heeft zaterdag haar vertrek een dag uitgesteld om nog eens van gedachten te wisselen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Henry Kissinger, Deze zou ook nog een gesprek hebben met de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken, Ismail Fahmi,

Kissinger gaat maandag op reis voor een reeks bezoeken aan Arabische landen. Daarna gaat hij naar Peking. De woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington deelde zaterdag mee dat het reisprogram is uitgebreid met een kort bezoek aan Tunis. De eerste halteplaats van Kissinger is Rabat, de hoofdstad van Marokko.

De Libische leider kolonel Gadaffi heeft zich volgens de Libanese krant Al Anoear in het geheim naar Saoedi-Arabië begeven voor een onderhoud met koning Feisal over de huidige situatie in de Arabische wereld. Gadaffi zou zich na zijn besprekingen met Feisal naar Irak begeven.

Al Anoear meldt verder, dat de Marokkaanse premier, Achmed Osman, zondag of maandag naar Tripoli in Libië gaat. De Iraakse president zou deze dagen naar Cairo reizen. Zondagochtend verliet Gadaffi Bagdad na een onverwacht bezoek van een dag aan Irak, zo bericht het Iraakse persbureau.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

VEEL GEREIS OM MIDDEN-OOSTEN

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken