Bekijk het origineel

Kosten verwarming lopen uit de hand

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kosten verwarming lopen uit de hand

Woningbouwcorporaties

1 minuut leestijd

De landelijke overkoepelende centrales van woningbouwcorporaties (de Nationale woningraad en het Nederlands christelijk instituut voor volkshuisvesting) hebben in een brief aan de ministers van Economische zaken en van Volkshuisvesting aandacht gevraagd voor het probleem van de hogere prijzen die als gevolg van de energiiecrisis voor de levering van warmte door de woningcorporaties aan de huurder.! moeten worden gevraagd.

In een aantal gevallen is al gebleken dat er sprake is van een verdubbeling van dat deel van de servicekosten dat Op de warmtelevering betrekking heeft. Deze situatie is des te pijnlijker voor deze groepen omdat ze door hun volledige afhankelijkheid van blok- of wijkverwarming geen mogelijkheid hebben om zich via persoonlijke initiatieven geheel of gedeeltelijk aan de kwalijke gevolgen van deze kostenverhoging te onttrekken. 'De landelijke centrales van woningcorporties vragen de bewindslieden een zodanig beleid te voeren, dat de levering van brandstof voor verwarming tegen aanvaardbare prijzen mogelijk zal blijven.

Een afschrift van de brief is gezonden aan alle leden van de Tweede Kamer, die dinsdag 20 november aan de behandeling van de begroting van Volkshuisvesting begint.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Kosten verwarming lopen uit de hand

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 20 november 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken