Bekijk het origineel

Ds. W. A. Plug overleden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ds. W. A. Plug overleden

(van Möttlinger Beweging)

1 minuut leestijd

Op 73-jarige leeftijd is na langdurige ziekte in zijn woning te Hattem de Hervormde emeritus predikant ds. W. A. Plug overleden. De begrafenis heeft vrijdag a.s. plaats na een rouwdienst in de kapel van De Hezeberg te Hattem o.l.v. ds. Plug's opvolger, de heer C. J. Graaff.

Willem Andries Plug, geboren op 23 Juni 1900 te Katwijk aan Zee, studeerde in Utrecht theologie en diende" achtereenvolgens de Hervormde gemeente te Eierland (Texel) ('26 en Bredevoort ('34), waarna hij in 1948 door nu wijlen prof. dr. M. J. A. de Vrijer bevestigd werd als predikant van De Hezeberg te Hattem. Dit centrum is een navolging van de zgn. Möttlinger Beweging (genoemd naar het gelijknamige Duitse stadje) ontstaan als gevolg van de arbeid van, ca. J. C. Blumhardt. 
Het gaat om een recreatieoord voor zieken waar zielszorg bij de behandeling voorop staat. Lichamelijke genezing is niet het belangrijkste, maar het behoud van zondaren door het Kruis.
Ds. Plug die in 1966 met emeritaat ging, schreef een boek „Möttlingen", een brochure „Onderscheldiing der geesten" en werkte mee aan het orgaan van de Möttlinger Beweging „Jezus is overwinnaar".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 januari 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ds. W. A. Plug overleden

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 januari 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken