Bekijk het origineel

Auto bij Utrecht in sloot gereden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Auto bij Utrecht in sloot gereden

Tien doden bij ongelukken

3 minuten leestijd

Een gecompliceerd ongeluk op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag aan twee mensen het leven gekost. Een 33-jarige restauranthouder uit Haarzuilens, G. G. H. Miltenburg, reed met zijn auto de 42-jarige timmerman W. A. Lijffijt aan, die met zijn fiets overstak. De heer Lijffijt werd tientallen meters meegesleurd en was op slag dood. De auto kwam vla een lichtmast en een boom in een sloot terecht. De heer Miltenburg verdronk. Een mede-inzittende wist uit de auto te komen.

De 65-jarige W. F. de Leur uit Amsterdam is zondagmiddag in het Weesperpleinziekenhuis in zijn woonplaats overleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk. 

De man was op het kruispunt Ferdinand Bolstraat - Hilligaertstraat met zijn auto in botsing gekomen met een andere wagen. Hij zou geen voorrang hebben verleend.

Zaterdag in de loop van de dag is in het Academisch ziekenhuis in Groningen overleden de 11-jarige Hilde Groenendaal aan de gevolgen van een verkeersongeval dat haar 's ochtends was overkomen,. Zij stak plotseling de rijbaan van de Friese straatweg over en werd door een bestelwagen gegrepen.

De 50-jarige F. Th. Welle uit 's Graveland is zaterdag op de 's Gravelandseweg in Hilversum door een auto aangereden, toen hij met zijn fiets plotseling de weg overstak. Hij overleed kort na het ongeval.

Op de Lommelsedijk in Luyksgestel is zondagavond een vrouw op de fiets door een personenauto aangereden en ter plaatse overleden. Het slachtoffer was de 44-jarige mevrouw H. P. A. Mentink uit Bergeyk. De automobilist Is na het ongeluk doorgereden. De politie is hem nog niet op het spoor.

Op de Ingenieur Bieuwingaweg in Weitteveen is zondagavond de 32-jarige A. H. Kollman uit Weitteveen om het leven gekomen. Hij bot

In de Drentse gemeente Nieuwervoort/Westerbork • is vrijdag de 19-jarige J. de Jonge uit die plaats bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. Hij verleende op zijn bromfiets geen voorrang aan een vrachtauto. ste met zijn bromfiets frontaal op een hem tegemoetkomende auto. Zijn duopassagier, de 25-jarige J. K. V. werd zwaar gewond in een ziekenhuis in Coevorden opgenomen.

Zondagavond is in de gemeente Weitteveen een auto door onbekende oorzaak van de afgeraakt en in het links van de weg lopende Dommeskanaal gereden. De drie inzittenden wisten zich zelf te redden. 
Een van hen, de 18-jarige J. A. Heynen uit Schoonderbeek bezweek later echter aan inwendige verwondingen in een ziekenhuis in Zwolle.

De 19-jarige G. Segers uit Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in zijn .woonplaats. Hij zat in de auto die door onbekende oorzaak tegen een boom reed.

Op de rijksweg Denekamp - Losser is zondagavond een personenauto door nog onbekende oorzaak op de linker weghelft gekomen. Daarbij heeft deze wagen de zijkant van een tegemoetkomende bus geraakt en is daarna frontaal tegen een auto gebotst, die achter de bus reed. De bestuurder van deze laatste auto, de 35-jarige J. R. Poel uit Oldenzaal, is ter plaatse overleden. Twee inzitten^ den moesten worden opgenomen in een ziekenhuis in Oldenzaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 januari 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Auto bij Utrecht in sloot gereden

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 januari 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken