Bekijk het origineel

Surinamers willen terug naar eigen land

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Surinamers willen terug naar eigen land

PREMIER ARRON:

2 minuten leestijd

De Surinaamse premier Arron heeft gisteren bij terugkomst in Suriname gezegd, dat volgens hem de in Nederland Verblijvende Surinamers graag naar hun land willen terugkeren. Hij had die indruk gekregen uit gesprekken met zijn landgenoten tijdens zijn verblijf in ons land, naar aanleiding van de koninkrijkstopconferentie. De regerig in Paramaribo wil graag meewerken aan de geordende terugkeer van landgenoten, aldus premier Arron.

In een korte toespraak op het Surinaamse vliegveld Zanderij zei hij verder Suriname en het Surinaamse volk te kunnen melden dat de toekomst is veiliggesteld. Degenen die bevreesd waren voor de verwerving van de nationale onafhankelijkheid kunnen gerust zijn. Na de overdracht van de soevereiniteit komt Suriname niet in financiële en economische moeilijkheden zo zei de Surinaamse regeringsleider.

Hij deed een beroep op de tegenstanders van de onafhankelijkheid en op de politieke tegenstanders in het algemeen tot mede- en samenwerking, aangezien de Surinaamse regering het grote werk niet alleen zal afkunnen. 
Bij aankomst van premier Arron op het vliegveld Zanderij waren naar schatting 2500 tot 3000 mensen aanwezig. 
Zij betuigden hem hun aanhankelijkheid en solidariteit door het voeren van partijvlaggen en van spandoeken met pro-onafhankelijkheidsleuzen. Ook langs de 45 kilometer lange route naar Paramaribo waren veel mensen op de been om hem toe te juichen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 mei 1974

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Surinamers willen terug naar eigen land

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 mei 1974

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken