Bekijk het origineel

Gratie voor moordenaars van drie diplomaten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gratie voor moordenaars van drie diplomaten

Numeiry wijzigt vonnis

2 minuten leestijd

CAIRO — Presdient Jaafar Nimeiry van Soedan heeft maandag de levenslange gevangenisstraf die enkele uren eerder was opgelegd aan acht Palestijnse commando's, gewijzigd in zeven jaar gevangenisstraf, zo heeft het persbureau van het Midden-Oosten in Cairo bekendgemaakt.

De acht gevangenen zullen worden overgedragen aan de Palestijnse bevrijdingsorganisatie om ais wettig vertegenwoordigster van het Palestijnse volk uitvoering aan het vonnis te geven '

De acht commando's vermoordden in maart 1973 in de Soedanese hoofdstad Chartoem drie westerse diplomaten die ze na de bezetting van de Saoediarabische ambassade gegijzeld hadden. Op hun proces gaven de acht toe dat ze leden van de extremistische organisatie Zwarte September waren en de twee Amerikaanse en een Belgische diplomaat om het leven hadden gebracht.

Niet zodra had Nimeiry het achttal gegratieerd of het verliet Soedan per vliegtuig mei onbekende bestemming. De commando's vermoedden in de loop van maandag al waarop het zou uitdraaien, want toen ze de rechtszaal in Chartoem betraden om te worden gevonnist, maakten ze ontspannen grapjes met de directeur van het kantoor in de Soedanese hoofdstad van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie.

Gezaghebbende kringen in Israël noemden de berechting van de acht maandag een „farce". Moord en terreur zullen er alleen maar door wolden aangemoedigd, zo verklaarden zij.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 juni 1974

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Gratie voor moordenaars van drie diplomaten

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 juni 1974

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken