Bekijk het origineel

Prijsstijging viel mee

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Prijsstijging viel mee

2 minuten leestijd

<br />

Het prijsindexcijfer van de gezinsconsumptie voor werknemersgezinnen, zoals het Centraal Bureau voor de statistiek dat maandelijks samenstelt op basis 1969 100, steeg van 140,9 midden mei naar 141,4 midden juni. Dit komt neer op een stijging van ruim 0,3procent.
Van de goederen en diensten, waarvoor het CBS geregeld prijsgegevens verzamelt, gaf in juni 53 procent een stijging te zien, met een invloed op het totaalindexcijfer van plm. 0,5 procent. Stijging deed zich om voor bij fruit, vis, margarine, melk en melkprodukten, onderhoud van de woning, bloemen en planten, woninginrichting, huishoudelijke apparaten en kleding (met uitzondering van dames- en meisjeskleding, waarvoor een daling optrad).
Voor 19 procent van de goederen en diensten traden prijsdalingen op met een invloed op het totaalindexcijfer van — 0,2 procent, terwijl voor de resterende 28 procent de situatie ongewijzigd bleef. Goedkoper werden o.a. eieren en dames- en meisjeskleding. Sedert medio december 1973 zijn de prijzen, gemeten naar dit indexcijfer, tot nog toe met 5,4 procent gestegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 juli 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Prijsstijging viel mee

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 juli 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken