Bekijk het origineel

blijft te

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

blijft te

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Vandaag b&alist de Tweede Kamer over het gisteren door het Kamerlid Schakel (AR) gedane verzoek om minister Westerterp van Verkeer en Waterstaat te mogeninterpeleren over de Oostersoheldekwestie. De heer Schakel wM weten wanneer het kabinet nu eindeilijk eens beslist over het al dan niet afsluiten, of gedeeltelijk afsiluiten van de Oosterscheilde.

Met zijn interpellatie wil het Kamerlid bereiken dat er duidelijkheid komt over de reden van het al maar uitstellen van de beslissing. AI meermalen is de termijn, waarbinnen het zou beslissen, overschreden. Laatstelijk was meegedeeld, dat voor 31 oktober het kabinetsbesluit genomen zou worden. Het wordt, volgens de heer Schakel, tijd te weten — nu de novemberstormen weer voor de deur staan — waar de Zeeuwen aan toe zijn. de wekelijkse vergadering van de ministerraad, deelde premier Den Uyl mee dat de eerste termijn van het kabinetsberaad over de Oosterschelde was afgesloten. „Op korte termijn wordt de beslissing genomen", aldus de premier. „Alle mogelijkheden staan nog open, van geheel sluiten tot het open houden van de Oosterschelde met verzwaring van de rivierdijken", y

De heer Schakel vindt zelf, dat het kabinet-Den Uyl er niet omheen kan om de Oosterschelde af te sluiten. Volgens hem is er nu een meerderheid in het kabinet die een open Oosterschelde niet ziet zitten. De vijf ministers die zich nog tegen sluiting blijven verzetten zijn: Vorrink en Pronk (PvdA), Van Doorn en Trip (PPR) en Gruyters (D'66). De overige ministers hebben moeten capituleren voor de feiten. Schakel meent dat het kabinet „zich gewoon heeft vergist in de Oosterschelde als een voorbeeld voor een ander beleid".

Het kabinet heeft veel te hoge verwachtingen gewekt met zijn Oosterschelde-politiek". Een compromis, dat de veiligheidskool en de milieugeit wil sparen zal in de Kamer geen meerderheid krijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 november 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

blijft te

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 november 1974

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken