Bekijk het origineel

Dodelijke ongelukken op autosnelwegen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dodelijke ongelukken op autosnelwegen

Vakantiedrukte neemt toe

5 minuten leestijd

De vakantiedrukte in het afgelopen week-end heeft tot diverse dodelijke ongelukken geleid. Zaterdag moest de politie een beroep doen op de automobilisten om de grote wegen te mijden en minder drukke routes te kiezen. Op Rijksweg 28 ter hoogte van Vlaardingen is zondagochtend een auto-ongeluk gebeurd waarbij een man werd gedood en een jongeman levensgevaarlijk gewond.

De auto reed omstreeks vijf uur in de richting Maassluis, toen de chauffeur door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. De wagen, waarin vier personen zaten. raakte in de berm, sloeg enkele malen over de kop en kwam tenslotte tegen een boom tot stilstand.

De bestuurder, de 28-jarige P. Willemsen en de achter hem zittende A de Vette (17), beiden uit Schiedam, werden uit de auto geslingerd. De eerste was op -slag dood en de andere passagier liep zeer ernstig letsel op. De twee overige inzittenden, een 18-jarig meisje en een 28-jarige jongen, liepen slechts wat schaaf- en snijwonden op.

Op de 10 in de Beemster is in de nacht van zaterdag op zondag een echtpaar uit Amsterdam om het leven gekomen, toen hun auto frontaal in botsing kwam met een tegenligger. Hun dochter en haar verloofde zijn gewond naar een ziekenhuis gebracht, evenals de bestuurder van de tegenligger, die zwaargewond raakte.

De dodelijk verongelukte slachtoffers zijn de heer M, J. de Graaf (56) en zijn 51-jarige vrouw E. J. W. de Graaf-Hermans. Over de oorzaak van het ongeluk tast de politie in het duister.

RIJKSWEG 28

Bij een verkeersongeluk zaterdag op rijksweg 28 bij het Gelderse Oldebroek is mevrouw H. W. W. Wolffensperger - Burgers uit Aalsmeer om het leven gekomen.. Zij zat achter in een auto, die bij het inhalen een andere wagen raakte en vervolgens kantelde. Twee andere vrouwen die achterin zaten, raakten zwaargewond. Twee mannen, voorin de auto, die gordels droegen, bleven ongedeerd.

Een ernstig verkeersongeluk vlak voor de bebouwde kom van Bunnik heeft zaterdagavond het leven gekost aan drie mensen. Zeven personen raakten zwaargewond. Bij het ongeluk waren vier auto's betrokken.

Een Simca met vijf jongens erin reed op de provinciale weg van Wijk bij Duurstede te hard de bebouwde kom van Bunnik in, kwam op de linker weghelft terecht, schampte een tegenligger en botste frontaal op een Daf, die er achter reed zo heeft de politie meegedeeld. Een derde tegenligger kon niet meer remmen en reed op de wrakken in.

De bestuurder van de Simca, de 21-jarige militair A. H. van den B. uit Wijk bij Duurstede en een passagier, van wie de politie de identiteit nog niet heeft kunnen vaststellen, overleden ter plaatse. De drie anderen zijn zwaargewond naar een ziekenhuis in Zeist gebracht.

De bestuurder van de Daf, de 46-jarige K. Altena uit Werkhoven bij Bunnik, stierf eveneens op de plaats van het ongeluk. Vier leden van zijn gezin zijn zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. In de andere twee wagens vielen geen gewonden.

BOTSING

Zondagavond om half zes zijn op een kruispunt van de provinciale weg Terhole-Hoek, nabij Zaamslag een Belgische personenauto en een Nederlandse bestelauto met elkaar in botsing gekomen. De 15-jarige J. de Bruine uit Terneuzen en een ongeveer 80-jarige Belgische vrouw, waarvan de politie de identiteit nog niet kon vaststellen, werden bij dit ongeluk gedood. Drie inzittenden van de Belgische auto en drie van de Nederlandse bestelwagen werden zeer zwaar gewond naar de ziekenhuizen te Terneuzen en Sluiskuil overgebracht.

De 29 jarige mevr. E. Cuyvers-Thomas uit Klimmen (bij Valkenburg) is zondagmorgen bij een verkeersongeluk op de E 9 nabij Nederweert om het leven gekomen. De echtgenoot van de vrouw bestuurde de auto, maar viel tijdens het rijden in slaap en verloor de macht over het stuur. Het voertuig reed 150 meter door de berm en sloeg enkele malen over de kop, waarbij de vrouw uit de wagen werd geslingerd. Zij werd zwaar gewond overgebracht naar een ziekenhuis in Weert, maar overleed korte tijd daarna. De man liep slechts lichte verwondingen op.

• In de gemeente Vaals is zaterdagmiddag de 17-jarige student H. W. R. Konen uit die gemeente om het leven gekomen toen hij onder een trekker kwam. Het slachtoffer reed met de trekker met aanhangwagen een pad van een berg af. Toen hij wilde remmen, begon de combinatie te scharen en sloeg om. Hij was op slag dood.

• Op de Beukenlaan in Venray is zaterdagavond vlak bij de ouderlijke woning de 2-jarige Miranda Boom uit deze plaats om het leven gekomen. Het kind liep plotseling tussen twee geparkeerd staande personenauto's door de rijweg op en werd geschept door een passerende personenauto. Het kind was op slag dood.

• Een 68-jarige man, die op weg was naar zijn werk, is zondagochtend in Rotterdam achter het stuur van zijn auto overleden. De auto reed door, botste eerst op een vrachtauto, vervolgens op een personenauto en kwam tot stilstand tegen een muur. De politie vermoedt dat de man, A. de Groot uit Rotterdam een hartaanval heeft gekregen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 juli 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Dodelijke ongelukken op autosnelwegen

Bekijk de hele uitgave van maandag 7 juli 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken