Bekijk het origineel

Grote bankfusie op stapel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Grote bankfusie op stapel

ABN en Mees en Hope

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De Algemene Bank Nederland NV en Mees en Hope Groep NV zijn besprekingen begonnen, om na te gaan of de ABN en de Mees en Hope groep tot een nauwe samewerking kunnen komen, zo heeft Mees en Hope bekendgemaakt.

De betrokken werknemersorganisaties en de ondernemingsraden van de twee ondernemingen zijn op de hoogte gesteld, de minister van Economische zaken, de president van de Nederlandsche bank en de Commissie fusie-aangelegenheden van de SER.

Omtrent het resultaat van het overleg zullen nadere mededelingen worden gedaan zodra dit mogelijk is, aldus Mees en Hope, van welke groep deel uitmaken Bank Mees en Hope NV (de belangrijkste) Mees en Hope investeringen nv en Assurantie beheersmaatschappij nv.

De Amerikaanse Morgan guaranty international finance corporation in New York en Nedeurope sa in Luxemburg hebben een belang van respectievelijk 20 pct en 7 pct in de Mees en Hope groep.

OVERNEMINGEN

Tot de bedrijven die door Mees en Hope groep werden overgenomen of waarin de groep een meerderheidsbelang heeft behoren o.m. Kingma's bank, Theodoor Gilissen, Nederlandse overzee bank, Nederlandse liquidatiekas en de Rotterdamse disconteringsbank.

In 1974 steeg de nettowinst van de Mees en Hope groep ten opzichte van 1973 met 10,1 pct tot ƒ 27,1 mln en werd het dividend bepaald op ƒ 8,- per aandeel van ƒ 50,-.

Het totale personeelsbestand van de groep bedraagt ca. 3.300. Het aantal vaste kantoren van Bank Mees en Hope bedraagt 67, waarvan twee buiten Nederland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Grote bankfusie op stapel

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juli 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken