Bekijk het origineel

Misser

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Misser

2 minuten leestijd

Het is bepaald een misser van het ministerie van Economische zaken om geen steun te verlenen aan de export-bevorderende plannen, die de organisatoren van de Internationale vakbeurs Machevo/Milieu hadden opgesteld. Er was een uitgebreid programma gereed om het bezoek van handelsdelegaties uit ontwikkelingsgebieden en industriƫle landen te stimuleren.

Economische zaken hield echter de hand op de zak en zodoende kon maar een gedeelte van de plannen doorgaan. Een onbegrijpelijke zaak. Niet minder dan vijftig procent van ons nationale inkomen is afkomstig van onze export. De werkgelegenheid is zeer afhankelijk van datgene wat we aan het buitenland kunnen slijten.

Het ligt dan toch zeker voor de hand, dat de overheid graag de initiatieven van het bedrijfsleven steun om die export op te stuwen. Vooral de schrikbarende werkloosheid, het grootste probleem van het huidige kabinet, maakt deze hulp aan het bedrijfsleven gewoon noodzakelijk. Nog verbazingwekkender was echter het feit dat gisteren, bij de opening van deze omvangrijke beurs niet eens een vertegenwoordiger van het ministerie van Economische zaken aanwezig was. De voorzitter van de vereniging Machevo, de heer F. L. Hartong sprak daarover terecht zijn diepe teleurstelling uit.

Voor de vele aanwezige ondernemers was dit voorval bepaald niet erg geschikt, om hun vertrouwen in de intenties van het huidige kabinet te versterken. Het zal wel geen opzet zijn geweest, maar de overheid mag er wel attent op zijn om niet nog meer goodwill bij het bedrijfsleven te verspelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 21 oktober 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Misser

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 21 oktober 1975

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken