Bekijk het origineel

1de latlofb< bedvering

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

1de latlofb< bedvering

2 minuten leestijd

UI CC ^ \ De verende latten bieden een Cll (oepele steun aan hel lichaam ' over zlln gehele lengte Die latten beslaan uil tijne beultehouten lamellen die onder hoge druk aan elkaar zijp'gelast. Die werkwijze garandeert een duurzame en stabiele veerkracht en een uitzonderlijk weerstandsvermogen. Op regelmatige atstanden haaks op de lengteas van het lichaam geplaatst, wordt dat laatste harmonieus en over zijn gehele lengte door die latten ondersteund. Ze rusten immers op beweeglijke rubbergewrichten (zie b) waardoor elke lat apart met soepelheid iedere lichaamsbeweging en wijziging in de tighouding opvangt. 1. \ De beweeglijke gewrichten uit Ot spéciale rubber zorgen voor ' een optimale, alzonderlijke reaktie van elke lat op iedere druk in dwars- of in lengterichting De samenstelling en het proliel van deze sleunstukken werd speciaal ontwikkeld met het oog op het verkrijgen van de vereiste weerstand en buigzaamheid. Zij zorgen aldus voor een optimale veerkracht en beweeglijkheid van de latten, vangen elke in dwars- en lengterichting uitgeoelende druk op, waardoor de wervelkolom de volkomen uitgestrekte stand kan innemen die voor een algehele ontspanning.noodzakelijk is. ^% Verstelbare versterkte latten Cl ^''°' zwaardere of aan ' rugpijn lijdende personen Dit op verzoek leverbare systeem versterkt de werking van de op de „strategische" punten geplaatste latten — namelijk ter hoogte van de lichaamsindrukken die eveneens de zwakste punten van de wervelkolom vormen — door middel van een dubbele onalhanketijke lat. De op elkaar geplaatste latten worden door rubberringen samengehouden, Hoe verder deze ringen uit het midden verwijderd zijn, des te stijver wordt het draagvlak: de lal wordt daarentegen soepeler als de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 november 1975

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

1de latlofb< bedvering

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 november 1975

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken