Bekijk het origineel

Prof. Lutjeharms 40 jaar predikant

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Prof. Lutjeharms 40 jaar predikant

3 minuten leestijd

De bekende rector van de Protestantse Theologische Faculteit te -Brussel, prof. dr. W. Lutjeharms, is deze maand veertig jaar predikant.

In 1936 werd deze jonge Nederlandse dominee bevestigd als voorganger van de Protestantse Kerk van België te Kortrijk-Roeselare.

In 1942 vertrok ds. Lutjeharms naar Antwerpen en in

1947 trad hij te Zeist in dienst van de Evangelische Broedergemeente (de Herrnhutters).

In 1958 nam dr. Lutjeharms eervol ontslag wegens zijn vertrek naar België, waar hij ditmaal als algemeen secretaris aan het Belgisch,Bijbelgenootschap werd verbonden, terwijl bovendien zijn benoeming volgde aan de Faculteit te Brussel. Vanaf dat jaar doceert hij daar godsdienstpsychologie, zending, Belgische kerkgeschiedenis en het Grieks van het Nieuwe Testament.

 In 1970 volgde tevens zijn benoeming tot rector van de faculteit. Prof. Lutjeharms is o.a. bekend geworden als dichter van geestelijke liederen en vertaler van gezangen.

 Op 2 mei a.s. zal hij in Kortwijk-Roeselare zijn ambtsjubileum herdenken in een speciale dienst in de Protestantse (voorheen: Hervormde) kerk, die om half vier aanvangt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 maart 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Prof. Lutjeharms 40 jaar predikant

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 maart 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken