Bekijk het origineel

Carlistenruzie is ons probleem niet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Carlistenruzie is ons probleem niet

Spaanse socialist:

1 minuut leestijd

SCHIPHOL — De oppositie in Spanje oefent zo'n druk uit op de regering, dat het niet lang meer zal duren voordat daar de democratie wordt gevestigd.

Belangrijk in dit democratiseringsproces is de houding van enkele Europese regeringen, die Spanje pas tot de EEG willen toelaten indien het staatsbestel in dat land is gedemocratiseerd. Dit zei vrijdagavond bij zijn aankomst op Schiphol Enrice Muchica Herzog, een van de leiders van de Spaanse Socialistische Partij PSOE. Op uitnodiging van de PvdA brengt' Herzog een bezoek aan ons land.

Lot

Herzog prees de houding van de Nederlandse regering ten aanzien van de Spaanse regering. Vergeleken met die van andere Europese regeringen noemde hij de houding van de Nederlandse regering „zeer duidelijk". Hij «ei voorts te geloven dat de invloed van extremistisch rechtse groeperingen in Spanje geleidelijk zal afnemen.

De recente gebeurtenissen op de Monte Jurra, waarbij een groep Carlisten, onder wie prins Karel Hugo en prinses Irene, door rechtse militanten onder vuur werd genomen, zijn volgens Herzog een Nederlands probleem en geen Spaans probleem. Hij noemde de Carlistenbeweging een groepering die zich kenmerkt door „veel geschreeuw en weinig wol".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Carlistenruzie is ons probleem niet

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken