Bekijk het origineel

Explosie verwoest gekaapt vliegtuig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Explosie verwoest gekaapt vliegtuig

Dertien doden bij actie

2 minuten leestijd

ZAMBOANGA — Ondanks het verlies van 13 mensenlevens en een miljoenen kostend straalverkeersvliegtuig vinden de Filippijnse autoriteiten hun aktie tegen de kapers van het toestel „geslaagd". Volgens een van de generaals die de leiding hadden, was dit daardoor mogelijk de laatste vliegtuigkaping in zijn land.

De kapers, tenminste zes jonge Moslem-separatisten en mogelijk een zevende vrouw als medeplichtige, bliezen zondag, in paniek geraakt, de BAC-111 op de luchthaven van Zamboanga met handgranaten op en vochten daarna een voor hun hopeloos vuurgevecht uit met de commando's die het toestel onmiddellijk na de eerste explosie bestormden.

Volgens de officiële gegevens zijn er 13 doden, onder wie drie kapers en de vrouw van wie men vermoedt dat zij hun medeplichtige was; negen gegijzelde passagiers kwamen om. Nog eens 22 personen raakten min of meer ernstig gewond. Zij worden in drie ziekenhuizen onder strenge militaire bewaking verpleegd.

Overleefd
Volgens Philippine Airlines (PAL), hebben, inclusief de gewonden, 74 gijzelaars het drama overleefd.

Tot aan de gewelddadige ontknoping leek de kaping een bijna exacte herhaling te worden van die vorige maand, toen drie Moslem-separatisten na een rondvlucht van acht dagen uiteindelijk in Libië mochten landen.

Men verdenkt de gedode vrouw van medeplichtigheid omdat zij volgens getuigen samen met de kapers aan boord kwam en een taart droeg waarin de wapens verborgen zouden hebben gezeten. De drie kapers die het drama hebben overleefd worden in Zamboanga verhoord.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Explosie verwoest gekaapt vliegtuig

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken