Bekijk het origineel

IJsland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

IJsland

2 minuten leestijd

REYKJAVIK — Maandag is in Reykjavik van welingelichte bronnen vernomen dat de IJslandse regering Groot-Brittannië een voorstel zal doen inzake het conflict tussen beide landen over het vissen van Britse vaartuigen binnen de 200-mijlszone van IJsland.

Het IJslandse kabinet was maandag in een buitengewone zitting bijeen en hoewel dat achter gesloten deuren geschiedde wordt aangenomen dat IJsland de Britten nog enkele maanden in zijn viswateren zal dulden als de Britse oorlogsbodems verdwijnen. Reykjavik zou zelfs bereid zijn de Britten zoveel te.laten vissen als ze willen met het huidige aantal vissers dat zich binnen de 200-mijlszone ophoudt.

Er wordt gedacht in termen van drie tot vier mavanden waarna de Britse vissers definitief moeten verdwijnen in afwachting van een nog te sluiten akkoord tussen Londen en Reykjavik.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

IJsland

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken