Bekijk het origineel

Adviseurskosten veel te hoog

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Adviseurskosten veel te hoog

2 minuten leestijd

HUIZEN — De commissie financiën en bedrijven wil zowel het college van B. en W. als het bureau Zandvoort onder sterke druk zetten om de adviseurskosten voor het vergunningsplan-Oostermeent te beperken.

Dinsdag weigerden de commissieleden vooralsnog akkoord te gaan met het door B. en W. voorgestelde krediet voor de adviseurskosten van de Oostermeent. Het ging hierbij om een aanvullend krediet ad 229.000 gulden als deel van Huizen voor het totaalplan Oostermeent en 332.(X)0 gulden voor het deel Huizermaat. De commissieleden waren unaniem van mening dat het adviesbureau Zandvoort, zoals de' heer Van Bruggen (VVD) zei, de duimschroeven moeten worden aangedraaid om de declaraties te specificeren, teneinde controle mogeUjk te maken.

Zowel de heer Van Amstel (SGP) als de heer Van Proosdij stelde het college wegens gebrek aan eigen visie mede verantwoordelijk voor de overschrijding van de raming van de adviseurskosten. Voor ontwikkeling van de plaimen voor de Oostermeent kan de gemeente zelf beter deskundigen in dienst nemen, zo was het idee van de heer Van Proosdij. Door de voorzitter van de commissie, wethoiider ir. H. Wurfbain, bracht naar voren daf twee leden van de VVD-fractie in de gemeenteraad er vorig jaar reeds op hebben gewezen, dat door het Bureau Zandvoort een slordig financieel beleid bij andere gemeenten was gevoerd, toen zij als enigen tegenstemden met dit bureau in zee te gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Adviseurskosten veel te hoog

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken