Bekijk het origineel

Kamper raad akkoord met pachtverordening

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kamper raad akkoord met pachtverordening

3 minuten leestijd

KAMPEN — Tijdens de woensdagavond gehouden raadsvergadering in het Kamper stadhuis is het voorstel betreffende nieuwe algemene pachtvoorwaarden voor de stadserven der gemeente Kampen zonder hoofdelijke stemming aangenomen.

Omtrent artikel 17, dat het onderhoud en gebruik van de gebouwen of opstallen behandelt, bleken nog wel meningsverschillen, maar die waren van korte duur, dit meds door enkele verklaringen van wethouder Fien.

 De SGP-fractie schaarde zich als een van de eersten achter het besluit van b. en w. om tot vaststelling over te gaan van de nieuwe Algemene pachtvoorwaarden voor de stadserven der gemeente Kampen.

Een ander voorstel handelde over het agrarisch perspectief van het Kampereiland. In februari 1975 verscheen de nota, getiteld „Agrarisch perspectief van het Kampereiland samengesteld door ir. Dijksterhuis, lanbouwkundige, in opdracht van het college van b. en w. Dit rapport — met als achtergrond de problematiek van de bedrijfsgebouwen — bedoelt een schets te geven van de ontwikkeling die de' agrarische bedrijven op het Kampereiland hebben doorgemaakt en enkele hoofdlijnen aan te geven voor de meest wenselijke ontwikkeling van deze bedrijven in de toekomst.

„De zaak waar het om gaat", aldus de heer L. H. van Dijk (GPV), „is: Zal het eiland een agrarisch gebied blijven, ja of nee". Ook deze woordvoerder was verheugd dat het college voorstelt, om het beleid te richten — ook voor de toekomst — op de huidige vorm van prijsvoering (melkveehouderij). Ook dit voorstel kon, na informatie van wethouder Fien worden aangenomen. Wethouder Fien concludeerde: „De erven blijven verpachten, daarmee is de bevolking het meest gediend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Kamper raad akkoord met pachtverordening

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken