Bekijk het origineel

Nader onderzoek in zaak tegen Frans H.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nader onderzoek in zaak tegen Frans H.

Moordproces verdaagd

3 minuten leestijd

.

MAASTRICHT — De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag een nader onderzoek gelast in de zaak tegen de 40-jarige hoofdverpleger Frans H. uit Kerkrade, die wordt verdacht van moord op bejaarde patiënten uit de Lückerheidekiiniek. De rechtbank, die van oordeel is dat het onderzoek niet geheel volledig is, stelde vast dat de behandeling van deze zaak uiterlijk op 25 augustus wordt heropend

De president van de rechtbank, mr. Eliens, zei vrijdagmiddag dat de rechtbank het noodzakelijk acht, dat de rechter-commissaris een nader onderzoek instelt naar de verklaringen van prof. dr. E. J. Ariëns, hoogleraar aan de Universiteit van Nijmegen, die als getuige-deskundige op de drie weken durende rechtszitting was opgetreden.

De rechtbank wil weten of er aanleiding is tot het aanbrengen van wijzigingen, aanvullingen of opmerkingen met betrekking tot zijn rapport. De hoogleraar had vastgesteld, dat de slachtoffers van de Lückerheidekliniek met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan een overdosis insuline zijn overleden. De Officier van justitie had Frans negen moorden ten laste gelegd. Twee weken geleden had het Openbaar ministerie tweemaal levenslang tegen verdachte geëist.

Het nadere onderzoek betreft voorts feiten en omstandigheden, die van invloed kunnen zijn geweest op het werk van de hoofdverpleger in de kliniek. De rechters willen onder andere weten, wat Frans afwist van insuline en hypoglycremie (tekort aan suiker).

Geestvermogens

Voorts acht de rechtbank het wenselijk, dat er een nieuw onderzoek komt naar de geestvermogens en de persoonlijkheid van verdachte. Dit dient te geschieden door deskundigen, die niet aan de Psychuiatrische observatie kliniek in Utrecht (POK) zijn verbonden. Op de rechtszitting hadden een psychiater en psycholoog van deze instelling een tegenovergestelde zienswijze weergegeven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Nader onderzoek in zaak tegen Frans H.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 29 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken