Bekijk het origineel

Bloedbad in Libanon

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Bloedbad in Libanon

Ruim 250 slachtoffers

2 minuten leestijd

BEIROET — Libanon heeft een van de bloedigste weekends van de hele burgeroorlog doorgemaakt.

Tot zondagavond laat werd er heftig gevochten en de verliezen waren navenant. Ruim 250 mensen verloren in de loop van zaterdag en zondag het leven. Zondag was dat vooral een vergelding van de linkse milities voor het bloedbad dat de christenen zaterdagmorgen in het Palestijnse vluchtelingenkamp Sabra aanrichtten. Zij beschoten het marktplein van het kamp met granaten, juist op het hoogtepunt van de dag, waardoor meer dan twintig personen omkwamen.

In het noorden van het land werden twee christelijke dorpen omsingeld en met zware artillerie beschoten.

Intussen blijven de politieke leiders van zowel links als rechts al het mogelijke doen om de strijd te beëindigen wat ook voor hun hoog tijd wordt nu het vermoorden van politieke kopstukken als nieuw drukmiddel in de strijd is geworpen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 31 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Bloedbad in Libanon

Bekijk de hele uitgave van maandag 31 mei 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken