Bekijk het origineel

N.-G. Kerk blij met besluit Geref. synode

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

N.-G. Kerk blij met besluit Geref. synode

2 minuten leestijd

KAAPSTAD — De blanke Nederduitse Gereformeerde Kerk is tevreden met het recente besluit van de Gereformeerde Kerken in Nederland de geldelijke steun aan het programma van de wereld ter bestrijding van het racisme stop te zetten. De N-G Kerk ziet daarin een duidelijk teken dat de Nederlandse Gereformeerden zich willen distantiëren van „elke steun aan geweld en terrorisme", zo is vernomen uit N.G.-kringen in Kaapstad.

De Nederduitse Gereformeerde Kerk heeft bekendgemaakt dat reeds een groot aantal Gereformeerde kerken heeft toegezegd te zullen deelnemen aan de achtste internationale synode van Gereformeerde Kerken die in augustus in Kaapstad wordt gehouden, de GOS. Toezeggingen zouden al binnen zijn van 14 Afrikaanse kerken, zeven Europese kerken, vijf Noordamerikaanse kerken, zeven kerken uit Polynesië, twee uit Zuid-Amerika en twee kerken uit Azië.

Een woordvoerder van het Christelijk Instituut van de heer C. F. Beyers Naudé heeft de Gereformeerde Kerken van Nederland en zusterkerken in ZuidAfrika opgeroepen, een dialoog te beginnen met de zwarte kerken „voor het te laat is".

,,Elke uitvlucht dreigt niet alleen de drie niet-blanke Nederduitse Gereformeerde Kerken (zwart, kleurling en Indiër) in de oppositie te dwingen, maar kan ook uitmonden in een situatie waarin de ontwikkelingen in ZuidAfrika het stadium van de dialoog voorbijgaan en de dialoog doejloos zullen maken", aldus het Chr. Instituut.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

N.-G. Kerk blij met besluit Geref. synode

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 1 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken