Bekijk het origineel

Verontwaardiging over handelwijze kabinet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verontwaardiging over handelwijze kabinet

3 minuten leestijd

DEN. HAAG — Het dagelijks bestuur van de CHU heeft de door het kabinet Den Uyl in de Zuid-Afrika-affaire gevolgde handelwijze volstrekt afgekeurd. Het is de mening toegedaan, dat het kabinet op de kortst mogelijke termijn besprekingen met het bedrijfsleven opent, teneinde de uiterst nadelige gevolgen van deze handelwijze voor de werkgelegenheid nog zo veel mogelijk te beperken.

Uit de verklaring blijkt, dat het CHU-bestuur het betreurt, dat door de besluiteloosheid van het kabinet een uiterst belangrijke order voor de Nederlandse werkgelegenheid verloren ging. Het Uniebestuur vindt, dat door de recente gang van zaken de betrouwbaarheid van de Nederlandse overheid in ernstige mate geschaad is en dat de positie van het Nederlandse bedrijfsleven in internationaal opzicht is verzwakt. de Zuidafrikaans^e regering. De brief is geschreven vanuit de behoefte de eigen verantwoordelijkheid te ontlopen", aldus Wiegel in zijn commentaar op de brief met aanvullende gegevens.

Verontwaardiging

VVD-fractievoorzitter Wiegel is „zeer verontwaardigd" over de nieuwe brief van de ministers Duisenberg, Lubbers en Van der Stoel. ,,De regering probeert de verantwoordelijkheid voor het niet-doorgaan van de order te leggen bij de Zuidafrikaans^e regering. De brief is geschreven vanuit de behoefte de eigen verantwoordelijkheid te ontlopen", aldus Wiegel in zijn commentaar op de brief met aanvullende gegevens.

Wiegel is de mening toegedaan, dat het risico, dat de Nederlandse regering door haar werkwijze nam, onverantwoord is gebleken. „In plaats van dit eerlijk te erkennen en de schuld op zich te nemen, probeert de regering in haar brief via listige formuleringen de eigen vuile handen schoon te wassen. De scherpste afkeuring is hier op haar plaats", aldus Wiegel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 1 Pagina's

Verontwaardiging over handelwijze kabinet

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 1 Pagina's

PDF Bekijken