Bekijk het origineel

Publieke opinie in Frankrijk organiseren

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Publieke opinie in Frankrijk organiseren

NED. RAAD VAN KERKEN

3 minuten leestijd

AMERSFOORT — De Raad van kerken in Nederland heeft met instemming vernomen dat de federatie van protestantse kerken in Frankrijk haar afkeuring heeft uitgesproken over de Franse medewerking aan de bouw van kernreactoren in Zuid-Afrika. Aldus een telegram dat sekretaris-generaal prof. dr. H. A. M. Fiolet maandag namens de Raad heeft verzonden. Verder telegrafeerde de Raad van kerken graêg bereid te zijn de federatie „in te lichten over motieven en resultaten van Nederlandse akties tegen deze vorm van medeverantwoordelijkheid met het apartheidsregime. Nauw kontakt wordt door ons zeer op prijs gesteld".

In haar antwoordtelegram van woensdag stelt de protestantse federatie reeds herhaaldelijk tegen de apartheid stelling te hebben genomen. De protestantse kerken danken de Raad voor het telegram en vragen om documentatie.

Volgens ds. A. Berkhof, voorzitter van de sektie raciale vraagstukken van de sektie internationale zaken van de Raad van kerken, is in Frankrijk de publieke opinie slechter georganiseerd dan in de rest van Europa. „Daarom moeten we deze gelegenheid aangrijpen om daar de diskussie wat verder te brengen. Er komen nu al in Frankrijk al meer reakties los dan de vorige keer, toen het over de atoömonderzeeër ging".

Ook andere kerkelijke en christelijke organisaties hebben kontakt opgenomen met hun-Franse zusterinstellingen. De katholieke vredesbeweging Pax Christi, afdeling Nederland, benadert momenteel de Franse tak van de beweging. Ook Justitia et Pax Nederland heeft kontakt opgenomen met de Franse commissie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

Publieke opinie in Frankrijk organiseren

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

PDF Bekijken