Bekijk het origineel

Economische top weer „onderonsje

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Economische top weer „onderonsje"

2 minuten leestijd

WASHINGTON — President Ford heeft donderdag aangekondigd dat zes grote geindustrialiseerde landen met de Verenigde Staten een economische topconferentie zullen houden op Puerto Rico, 27 en 28 juni, „teneinde een beleid uit te stippelen dat het huidige economische herstel zal doen voortduren".

In een verklaring die door hem persoonlijk werd afgelegd in het Witte Huis zei de president dat Canada, Frankrijk, West-Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Kroninkrijk de uitnodiging voor de topconferentie hebben aanvaard.

De conferentie is een vervolg op de conferentie van november die in Rambouillet bij Parijs werd gehouden.

Functionarissen van de Europese gemeenschap hebben donderdag gezegd dat het vooruitzicht van een nieuwe economische topconferentie zoals die door de Amerikaanse president Ford is voorgesteld, problemen oplevert voor de gemeenschap.

De lidstaten van de .EG worden geacht te onthouden dat de gemeenschap verantwoordelijk is voor het beleid ten aanzien van gezamenlijke economische problemen en dat het hun plicht is dat niet te vergeten. Nederland, België, Denemarken, Ierland en Luxemburg zijn echter niet uitgenodigd.

Al bij de eerste ontmoeting in het Franse Rambouillet vorig jaar lieten deze laatste landen, toen evenmin uitgenodigd, duidelijk merken boos te zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

Economische top weer „onderonsje

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 4 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 29 Pagina's

PDF Bekijken