Bekijk het origineel

Wederopbouw Guatemala in volle gang

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Wederopbouw Guatemala in volle gang

Regen valt, vulkaan dreigt

2 minuten leestijd

De stichting reformatorische hulpactie „Woord en Daad" berichtte ons over de wederopbouw in Guatemala, die in volle gang blijkt te zijn. Elke week komen 60 huizen klaar, die elk 950 gulden kosten; en dat alleen reeds door de A.M.G. Guatemala (Advancing (he Ministries of the Gospel) een organisatie ter verbreiding van het Evangelie, een reformatorische en evangelische beweging, die onder leiding staat van ds. Frank Waggoner.

Daarnaast is vooral de Central American Mission bezig met de bouw van huizen, terwijl de noodcomités van de verschillende kerkverbanden eveneens doen wat ze kunnen. Zestig huizen per week van ongeveer ƒ 950,—. Dat betekent, dat er bijna ƒ 60.000,-— per week nodig is om dat te kunnen verwezenlijken.

De huizen zijn van hout en het dak is geconstrueerd met golfplaten. Dringende oproepen naar de christenen van allerlei landen, met een verzoek om steun worden verzonden, opdat het hulpprogram niet behoeft te worden stopgezet vanwege gebrek aan financiën.

Vanaf 10 mei is de regen met volle hevigheid over Guatemala gekomen. Dat bemoeilijkt het werk enigszins, maar men verwacht toch elke week minstens 50 woningen klaar te krijgen. Wel leeft de bevolking nog steeds in angst. De Agua, een vulkaan, die reeds 400 jaar slapende is, vertoont steeds meer scheuren en velen verwachten weldra een geweldige explosie, die dan opnieuw ellende kan veroorzaken.

De kerken van Central American Mission en de A.M.G. Guatemala verspreiden temidden van al deze onrust folders, waarin de mensen worden opgeroepen tot de enige ware rust, die te vinden is in de, Heere Jezu» Christus. Stichting „Woord en Daad" maakte weer ./.143,00p,^; oveE,-fljaar,,A;M-G. Guatemala. Eerder weid e'eii'bedrag van ƒ 100.000,— telegrafisch overgemaakt. Dit garandeert de bouw van 250 huizen. Verdere hulp blijft echter dringend geboden. Giften kunnen gestort worden op giro 3020900, Velp, Gld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Wederopbouw Guatemala in volle gang

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken