Bekijk het origineel

Zoetermeer verkiest premiekoopwoningen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Zoetermeer verkiest premiekoopwoningen

2 minuten leestijd

ZOETERMEER — Door de raad is begin deze week de nota „Kwantitatieve kwalitatieve gegevens over de verhouding huur-eigendom aanvaard. De nota houdt ondermeer in dat er een verschuiving moet optreden van woningwethuurwoningen naar premiekoopwoningen. De heer De Jong (PvdA) verzette zich fel tegen een dergelijke ontwikkeling. Volgens mevrouw Van Leeuwen (CDA), waren er in de nota te weinig harde gegevens, die het bouwen verantwoord maakten. Toch vond zij dat het college met de huidige gegevens aan het werk moest gaan, maar er moest kritisch toegezien worden.

De heer Van Dorp (SGP) vroeg het college of het wel verantwoord was, zoveel goede landbouwgrond op te offeren aan de woningbouw, terwijl hele werelddelen honger lijden. Volgens hem moesten we daar niet te makkelijk over denken.

De woningbouwfederatie Zoetermeer toonde zich zeer teleurgesteld over de goedkeuring van het voorstel. Zij had gehoopt op een aantal woningwetwoningen. De heer van den Dool van de federatie betreurt het, dat B. en W. zich niet hebben laten informeren bij de federatie. Het meest gedupeerd worden volgens de heer van den Dool, de bewoners van flats die naar een laagbouw-huurwoning wensten verhuizen. In hun streven naar een huis met een tuintje zullen de minder draagkrachtigen zich in allerlei financiële bochten moeten wringen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Zoetermeer verkiest premiekoopwoningen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 5 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken