Bekijk het origineel

Vruchten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vruchten

2 minuten leestijd

Hebt ge verworpen de raad der goddeiozen, zo gedraagt u altijd als rechtvaardigen, alles doende uit de Kracht van de gerechtigheid van Christus Weest ijverig in goede werken, om daarmee God de Vader te danken voor de geschonken gerechtigheid van Christus, dat Hij u, daar gij goddeloos waart, geen recht hebbende tot enig goed, heeft willen schenken de gerechtigheid Zijns Zoons.

Vereert ook alzo Jezus, die door Zijn bloed u deze gerechtigheid verworven heeft. Toont dat Christus de heiligmaking, zijnde het begin van het eeuwige leven, zowel voor u verdiend heeft, als de volle zaligheid. Zijt daarom vervuld met vruchten der gerechtigheid, die door Christus Gode tot heerlijkheid zijn.

Tracht alzo de leer van God onze Zaligmaker, de leer van Zijn gerechtigheid, met alle christelijke deugden te versieren, opdat men mag kunnen zien, dat die krachtiger is om u te heiligen, dan de raad der goddeiozen, of de leer van eigen gerechtigheid is bij degenen, die deze drijven. Zal niet de leer der waarheid meer kracht op ons hart en leven hebben, dan de leer der leugens en der goddeloosheid.

D. Kaspar Alardin

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Vruchten

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken