Bekijk het origineel

Israël-Semi naar 1977 over secularisatie en traditie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Israël-Semi naar 1977 over secularisatie en traditie

3 minuten leestijd

Het eerste en tweede Nederlands-Belgische theologenseminaar, in januari 1975 en 1976 in Israël gehouden, zijn zo goed aangeslagen, dat de beide organisatoren reeds nu het programma voor het derde seminaar, van maandag 3 tot en met dinsdag 18 januari 1977, hebben bekend gemaakt.

(Van onze kerknieuwsredactie)

De organisatie is in handen van het Interkerkelijk contact Israël (ICI) en het Instituut voor internationale excursies te Bergen (N.H.). In Israël zal de leiding weer in handen zijn van dr. J. Schoneveld, Hervormd Israëlpredikant te Jeruzalem.

Het thema in 1977 zal zijn: „Traditie en secularisatie in Israël en ook daarvan zal weer een uitgave in druk verschijnen. (De referaten van het huidige januari-seminaar over land, volk en staat Israël verschijnen binnenkort bij genoemd instituut voor tien gulden plus porto.

Lezingen
Het voorlopige lezingenprogramma is als volgt: de (Nederlands sprekende) Jeruzalemse hoogleraar dr. R. J. Zwi Werblovsky, die fenomenologie der godsdiensten doceert, zal de betekenis van de traditie in het jodendom nagaan. De journalist A. Elon tekent voor de invloed der secularisatie op de joodse identiteit en rabbijn dr. Oavid Hartman zal traditie en secularisatie terugvinden in de moderne (Hebreeuwse) literatuur.

De lezingen zullen worden besloten met een panelgesprek tussen vier vertegenwoordigers van uiteenlopende geestelijke stromingen in Israël over het thema van dit seminaar.

Daarnaast zullen er weer excursies en ontmoetingen met verschillende facetten van Israël op het programma staan. Aanmelding staat open voor Belgische en Nederlandse theologen, die de voertalen Engels en Duits voldoende beheersen. De groep is interkerkelijk; men hoopt vooral op deelnemers uit Niet-Hervormde kring.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Israël-Semi naar 1977 over secularisatie en traditie

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken