Bekijk het origineel

Amerikaanse ambassadeur genegeerd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Amerikaanse ambassadeur genegeerd

2 minuten leestijd

HONG KONG — Amerika's nieuwe man in Peking, oud-minister van defensie Thomas Gates, is een maand na aankomst in China nog door geen enkele hoge regeringsautoriteit ontvangen, wat als hoogst ongebruikelijk wordt aangemerkt. In Hong Kong vroeg men zich af wat de reden voor deze behandeling kon zijn. De twee vorige hoofden van de Amerikaanse verbindingsmissie in Peking Bruce en Bush, werden respectievelijk twee en twaalf dagen na aankomst in Peking officieel ontvangen door de toenmalige minister van buitenlandse zaken Tsji Peng-Fei en de toenmalige vice-premier Teng Hsiao-Ping.

Diplomaten van andere landen die in Peking zijn gestationeerd worden doorgaans binnen een week na aankomst ontvangen. In Hong Kong wordt gespeculeerd dat de Chinezen uitdrukking willen geven aan ongenoegen over bepaalde-aspecten van de .Amerikaanse buitenlandse politiek en misschien over minister van buitenlandse zaken dr. Kissinger zelf.

In de Chinese nieuwsmedia is laastelijk kritiek verschenen op Amerika's vasthouden aan de ontspanningspolitiek jegens Moskou, „ondanks oppositie in de Verenigde Staten en West Europa." Ook hebben de Chinese propagandamedia verholen kritiek geuit op een Amerikaanse politiek die onder leiding van Kissinger gericht zou zijn op het geruststellen van de Sowjet-Unie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Amerikaanse ambassadeur genegeerd

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 8 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken