Bekijk het origineel

Lijden om Christus' Wil vraagt geen meelopers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Lijden om Christus' Wil vraagt geen meelopers

CHRISTIVAL '76 GEËINDIGD

2 minuten leestijd

ESSEN — Met een gezamenlijke dankdienst werd in de Gruga-hallen te Essen Christival '76 besloten. Twaalfduizend jongeren uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland sloten hiermee een zesdaags trainingscongres voor evangelisatie af. Gedurende het congres heeft de Ruhrmetropool Essen in het teken gestaan van dit congres. Naast een evangelisatieactie, waarbij aan elke Essense huisdeur werd gebeld en lectuur werd afgegeven, bezochten ruim veertigduizend inwoners uit Essen en omgeving een evangelisatiedienst in het Gruga-voetbalstadion

(Van onze correspondent) .

De predikant uit Stuttgart Conrad Eisler, leider van de basiscursus voor evangelisatie, merkte bij zijn laatste Bijbelstudie op: Wanneer we naar huis gaan, dan moeten we de wereld ingaan en daar getuigen van Jezus Christus zijn. Het gaat er niet alleen om maar een goede indruk te maken, maar het gaat om meer, namelijk dat we voor ons geloof in de levende Christus durven uitkomen. De wereld is overal daar, waar Christus niet is.

Die wereld is waarschijnlijk ook daar, waar die wereld nog in orde schijnt te zijn, bij je thuis, op school bij de godsdienstles, op de jeugdvereniging, in je eigen leven. Daar is de wereld waar de mens zich als maatstaf en als middelpunt van alle dingen ziet. Getuige zijn betekent lijden om Christus wil.

De weg van het getuigen is een lijdensweg. Op die weg ontmoeten we haat, afkeer en spot. Strooi jezelf geen zand in de ogen met de verkeerde gedachte ,,ik wil om Jezus' wil met alle mensen vrienden zijn", maar blijf om Jezus' wil op die lijdensweg, want Christus is de enige Weg Die leidt tot het heil. Hij bewaart ons voor meeloperij en wereldgelijkvormigheid en Hij voert ons daarheen waar onze plaats is.

Evangelisatie

De grootse studiebijeenkomst van jonge Europese christenen heeft, aldus de organisatoren, volledig aan het doel beantwoord. Tijdens het congres is gebleken dat evangelisatie voor de meeste deelnemers eèn onbekend gegeven was, maar dat door de intensieve studie de meeste deelnemers ervan overtuigd zijn dat evangelisatie niet onmogelijk is.

Alles liep op rolletjes, aldus de organisatieleiding aan het einde van, „Christival".

Blijkens de reacties van de jonge congresgangers stemmen zij met de gedachte dat „Christival" geslaagd is, in. De op muurkasten kenbaar gemaakte reacties op „Christival" spreken van nieuwe perspectieven die men in Essen ontdekte.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Lijden om Christus' Wil vraagt geen meelopers

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken