Bekijk het origineel

College wil Sliedrechtse Gemeenschap handhaven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

College wil Sliedrechtse Gemeenschap handhaven

2 minuten leestijd

SLIEDRECHT — In de afgelopen maanden is de raad in de gelegenheid gesteld zich te bezinnen op de functie, doelstellingen, betekenis en werkwijze van de Stichting Sliedrechtse Gemeenschap. Nu zijn b. en w. met een voorstel over de SSG gekomen, waaruit blijkt dat men wel door wil gaan met de stichting. Tijdens de behandeling van de gemeentebegroting 1976 op 27 en 29 januari zag het er niet naar uit dat de SSG in 1977 nog de steun van de raad zou krijgen. Na die tijd zijn twee bijeenkomsten geweest tussen de raad en het bestuur van de SSG. Van deze gelegenheid heeft de AR/CH-fractie gebruik gemaakt om hun bedenkingen en bezwaren tegen deze stichting kenbaar te maken. Door hen is toen niet op de vraag ingegaan welke activiteiten wel door kunnen gaan.

Ook het voorstel van het college zwijgt hierover. Voorgesteld wordt, afhankelijk van de resultaten van het welzijnsoverleg met de betrokkenen, in te stemmen met een beleid dat voortzetting van de samenlevingsopbouw in Sliedrecht mogelijk maakt en waarbij wordt uitgegaan van specifieke Sliedrechtse verhoudingen. Daarbij wordt vermeld dat één lid van het college bezwaren heeft tegen het samenlevingsopbouwwerk in het algemeen (kennelijk wethouder Noordegraaf).

De meerderheid van het college wacht af of uit de raad initiatieven zullen komen over de vraag welke activiteiten van de Stichting afgestoten moeten worden. Van de mogelijkheid welke de twee rechtse wethouders hebben om met een minderheidsvoorstel te komen, is nog geen gebruik gemaakt.

Bij het voorstel is ter bestudering gevoegd de nota van CRM over samenlevingsopbouw en een commentaar hierop van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

College wil Sliedrechtse Gemeenschap handhaven

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken