Bekijk het origineel

Opnieuw vragen over vonnis Harm Dost

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Opnieuw vragen over vonnis Harm Dost

2 minuten leestijd

ARNHEM — Gedeputeerde Staten van Gelderland zullen de Nederlandse regering vragen opheldering te verschaffen over de procesgang en het vonnis bij de veroordeling van de Arnhemmer Harm Dost, die door de rechtbank in het Duitse Kleef met drie jaar en negen maanden gevangenisstraf werd gevonnist wegens handel in soft-drugs.

Met de stemmen van de fracties van het GPV en het SGP tegen namen de staten een door het PPR-lid W. van Dam ingediende motie aan, waarin om duidelijkheid rond deze zaak werd ge-, vraagd. GS kondigden aan de motie te zullen uitvoeren en ook te zullen proberen langs informele weg in Duitsland nadere informaties te verkrijgen.

Volgens de indiener van de motie en het CDA-statenlid mr. C. B. J. Winters is het niet duidelijk of Dost is veroordeeld op grond van zijn activiteiten in het Arnhemse Release-centrum. Daar verstrekte hij hasj als ontwenningsmiddel aan onder meer jonge Duitse heroïneverslaafden. Minister dr. D. Posser van justitie van de Westduitse deelstaat Noordrijnland-Westfalen verklaarde voor de Duitse TV echter dat Dost werd veroordeeld, omdat hij op Duits grondgebied als drugdealer was opgetreden. „Was Dost een onbaatzuchtige helper of een op winst beluste hasjdealer", zo vroeg de heer Winters zich af.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Opnieuw vragen over vonnis Harm Dost

Bekijk de hele uitgave van donderdag 10 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken