Bekijk het origineel

Unified Familyleider is groot wapenfabrikant

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Unified Familyleider is groot wapenfabrikant

2 minuten leestijd

NEW YORK — De meervoudige miljonair en leider van de Unified Family-secte, de Koreaan Sun Myung Moon, heeft toegegeven, dat zijn fabrieken in Zuid-Korea een flink aandeel hebben in de nationale wapenproduktie. Naar hij in ,,Newsweek" verklaarde, leveren zijn fabrieken 10 procent van de totale wapenproduktie in Zuid-Korea. Om wat voor wapenen het gaat, wilde Moon niet zeggen.

Hij bestreed echter de beschuldiging, dat hij zou samenwerken met de Zuidkoreaanse geheime dienst of dat hij bijzondere contacten zou onderhouden met de regering-Park. Wat betreft de wapenproduktie verklaarde hij, dat het daarbij gaat om de „vervulling van een vaderlandse plicht".

De Unified Family-secte welke zich vooral sterk maakt voor de bestrijding van het communisme, telt in de Ver. Staten 30.000 aanhangers en beschikt daar over een kapitaal van 20 miljoen dollar, aldus meldt „Newsweek", die verder erop wijst, dat de Amerikaanse belastingambtenaren op het ogenblik bijzondere belangstelling voor Unified Family hebben.

Unified Family richt haar activiteiten de laatste jaren ook op Europa. Via Nederland, België en Frankrijk is de secte thans bijzonder actief in Italië. Tussen de verkiezingsbiljetten in Rome hangen thans ook aanplakbiljetten van de Unified Family, waarop Moon wordt aangekondigd als „de nieuwe hoop der mensheid". .

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Unified Familyleider is groot wapenfabrikant

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken