Bekijk het origineel

CDA-Gelderland opgericht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

CDA-Gelderland opgericht

2 minuten leestijd

APELDOORN — In Apeldoorn heeft zaterdag de officiële ondertekening plaatsgehad van de oprichtingsakte CDA-verband Gelderland. Waardoor er duidelijk meer coördinatie is verkregen tussen de tot nu toen nog al los van elkaar werkende commissies. De oprichtingsacte werd ondertekend door het uit zes personen bestaande voorlopig bestuur dat gevormd wordt door twee leden van elke participerende partij, KVP, CH en AR. Voorzitter is mevrouw A. M. van de Werf-Terpstra van de KVP, terwijl voorts zitting hebben haar partijgenoot A. H. Gijsberts, de heren A. J. A. van der Heide en D. van Boven van de AR alsmede mevrouw N. Wijma en de heer mr. W. Timmer van de CH.

Het ligt in de bedoeling het bestuur tijdens de in het najaar te houden algemene ledenvergadering tot zestien peronen uit te breiden. Tijdens deze oprichtingsvergadering, die tegelijkertijd bestemd was als studiedag hebben di-. verse sprekers een toelichting gegeven op het ontwerp-programma van de CDA waarna er groepgewijs discussies werden gehouden. De onderwijsparagraaf werd toegelicht door drs. G. van Leyenhorst, lid van de Tweede kamer voor de CH. De sociaal-economische paragraaf door de staatssecretaris van Economische zaken T. M. Hazekamp en de paragraaf over Volksgezondheid en defensie met de nadruk op het eerste, door het CH-Tweede kamerlid A. D. W. Tilanus. Voorts voerden nog het woord prof. dr. Steenkamp en mr. Timmer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 7 Pagina's

CDA-Gelderland opgericht

Bekijk de hele uitgave van maandag 14 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 7 Pagina's

PDF Bekijken