Bekijk het origineel

Twist over datum publicatie rapport

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Twist over datum publicatie rapport

Italiaanse Lockheed affaire

1 minuut leestijd

ROME De politieke partijen in Italië zijn verwikkeld in een twist over de vraag of de resultaten van de parlementaire commissie die het Lockheedschandaal onderzoekt voor of na de verkiezingen gepubliceerd moeten worden.

De voorzitter van de commissie, de christendemocraat Angelo Castelli, heeft de volgende vergadering van de Commissie uitgeschreven voor 24 juni, drie dagen na de verkiezing.

Socialisten
De Communisten, Socialisten en Sociaal-Democraten beweren dat de publieke opinie er recht op heeft de resultaten van de naspeuringen vanfe commissie in de Verenigde Staten zonder uitstel te vernemen. Opmerkelijk is dat ook de sociaaldemocraten op dit standpunt staan, hoewel hun eigen ex-minister van Defensie Mario Tanassi een van de „hoofdverdachten" in het schandaal is.

Als tweede „hoofdverdachte" geldt de vroegere christendemocratische premier Mariano Rumor, die nu minister van Buitenlandse Zaken is. De communisten hebben aangedrongen op zijn onmiddellijk aftreden.

De Lochheed-affaire is, met het toenemend politiek geweld, tot een van de hoofdthema's in de laatste week van de verkiezingscampagne geworden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Twist over datum publicatie rapport

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken