Bekijk het origineel

Werknemers hebben liever contant geld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Werknemers hebben liever contant geld

2 minuten leestijd

AMSTERDAM Eind mei had 66 procent van de Nederlanders wel eens gehoord van het wetsontwerp op de vermogensaanwasdeling, zo heeft het Nederlands instituut voor de publieke opinie en het marktonderzoek BV (NIPO) te Amsterdam opgemaakt uit een enquête.

Van alle ondervraagde mannen had 76 procent van het wetsontwerp gehoord, van de vrouwen 56 procent Geen oordeel over het ontwerp, al dan niet op grond van onvoldoende informatie, had 66 procent. Van de anderen vinden de meesten het een goed plan (twintig procent voor, tegen veertien pet.). De meeste waardering kwam voor bij de PvdA- en PPR-stemmers, de meeste tegenzin bij VVD-stemmers. Ook leden van het NVV waren er beduidend positiever over dan die van de confessionele vakbonden en de ongeorganiseerden.

Ook concludeerde het NIPO dat 28 procent van de werknemers nu al profiteert van tantieme en winstdelingsregeling Hiervan verklaarde 17 procent te werken in een bedrijf dat volgens hen veel winst maakt, 31 procent in een bedrijf dat weinig winst maakt, 12 procent dacht helemaal geen winst, zes procent verlies, 34 pct. wist niet hoe de zaken van zijn werkgevers er voor staan.

De meerderheid der werknemers geeft volgens het NIPO de voorkeur aan uitkering van het winstaandeel in contant geld (54 pct.) boven rechten op een geblokkerd aandeel (16 pct). Hierover heeft dertig procent geen mening.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Werknemers hebben liever contant geld

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 15 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken