Bekijk het origineel

Gelukzaligheid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gelukzaligheid

3 minuten leestijd

Omdat niemand waarlijk zalig en gezegend is, als God, onidat Hij in Zichzelf heeft alle leven, alle rijkdommen en heerlijkheid, zo dat Hem niets ontbreekt, zo bestaat dan de gelukzaligheid des mensen in de gemeenschap met die God. Want omdat de mens niet Is van zichzelf, noch door zichzelf bestaat, zo kan hij ook niet zalig zijn In zichzelf. Hij is er geheel en al om Hem en tot Hem, die hem gemaakt heeft.

Bijgevolg is Hij ook alleen zijn Goed, omdat Hij zijn doel is. Én daarom is die mens zalig, die Hem heeft, èn tot zijn Vriend, èn tot zijn deel. Welgelukzalig is het volk, welks God de Heere is! (Ps. 33:12). Verder, deze gelukzaligheid bestaat in de vergeving der zonden. Welgelukzalig is hij, wiens overtredeingen vergeven, wiens zonden bedekt zijn. Welgelukzalig is de mens, dien de Heere de ongerechtigheid niet toerekent, en in wiens geest geen bedrog is (Ps. 32:1,2). Verder bestaat zij in een volmaakte gerechtigheid, waardoor de mens recht heeft tot God te naderen, en het eeuwige leven van Hem te «erwacheten. Want die wordt gelukkig geprezen, die de gerechtigheid ontvangt van de God zijns heils (Ps. 24:5).

Daarom is de Kerk zo vrolijk in de Heere, en haar ziel verheugt zich in haar God, omdat Hij haar heeft bekleed met klederen des heils en haar de mantel der gerechtigheid heeft omgedaan. Zij noemt Christus' geschonken gerechtigheid, klederen des heils of der zaligheid.

D. Kaspar Alardin.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Gelukzaligheid

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken