Bekijk het origineel

Opvangfunctie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Opvangfunctie

1 minuut leestijd

Zuidelijk Flevoland zal nog sterker dan Oostelijk Flevoland een functie voor opvang van bevolking krijgen. Volgens de huidige plannen zal de landbouw ongeveer de helft van de totale oppervlakte van de polder in beslag nemen. Ongeveer een kwart van de oppervlakte is bestemd voor recreatie- en natuurgebied, terwijl het resterende deel bestemd is voor stedelijke vestigingen zoals Almere en Zeewolde. f' Voor'dè s^d Almere *zi^'*3è-'voorbereidingen in volle gang. In 1971 besloot de regering dat Almere in het jaar 2000 125.000 a 250.000 inwoners krijgt, dat de stad uit meerdere kernen zal bestaan en dat de eerste kern (Almere-Haven) gebouwd wordt aan het Gooimeer, tegenover Naarden en Huizen. De bouw van Almere is een onderdeel van het nationale beleid om het groene hart van Holland groen te houden. Dit hart

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Opvangfunctie

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken