Bekijk het origineel

Zwembad gesloten houden op zondag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Zwembad gesloten houden op zondag

Voorstel college Bunschoten

3 minuten leestijd

.

BUNSCHOTEN — Het college van b. en w. wenst het openluchtzwembad „Eemvallei" om economische redenen op zondag gesloten te houden. Gezien het naar verwachting zo geringe gebruik bij openstelling op zondag is het college van mening dat het niet verantwoord is dit verlies voor rekening van de gemeente te nemen

De strekking van de wijziging van de zondagswet is, dat een gemeente een sportaccommodatie die bij haar in eigendom is, niet gesloten mag houden op gronden ontleend aan zondagsrust of zondagsheiliging. In haar schrijven aan de raad gaan b. en w. in hun de gevolgen die deze wet heeft voor wat betreft het openluchtzwembad ,,Eemvallei". Tijdens de behandeling van het wetsontwerp in de Kamer der Staten Generaal zijn de volgende sluitingsgronden naar voren gekomen: economische en technische redenen of het niet kunnen verkrijgen van personeel dat bereid is op zondag te werken.

Openstelling van het bad op zondag brengt in de personeelssfeer in verhouding meer kosten met zich mee dan openstelling gedurende de overige dagen van de week. Het in vaste dienst zijnde personeel heeft blijkens het ambtenarenreglement recht op compensatie van de op zondag dienst gedane uren. Voor deze vrije uren dient voor een volwaardige vervanging gezorgd te worden. Het parttime personeel heeft recht op een extra vergoeding van de uren die net op zondag dienst gedaan heeft. Gezien de geestelijke structuur van de gemeente mag volgens het college verwacht worden dat het bezoekersaantal op zondag slechts een gering deel zal zijn van dat op zaterdag.

Valse kosten

Uit het bovenstaande zal duidelijk zijn dat exploitatie van het bad op zondag verlies met zich zal meebrengen, zo vervolgt het college zijn schrijven. Hierbij wordt nog opgemerkt dat zuiver bedrijfseconomisch gezien het verlies veel groter is aangezien de valse kosten buiten beschouwing gelaten zijn.

Voorgesteld wordt dan ook het openluchtzwembad ,,Eemvallei" op zondag gesloten te houden. Het voorstel komt in de raadsvergadering van 24 juni a.s.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Zwembad gesloten houden op zondag

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken