Bekijk het origineel

Voorhoede vredesmacht in Libanon

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Voorhoede vredesmacht in Libanon

1 minuut leestijd

BEIROET — Via de bemiddeling van de Libische premier, Abdoel Salam Jalloud, is in de nacht van zondag op maandag in Libanon een bestand bereikt tussen Syrië en de verbonden progressieve en Palestijnse partijen.

Het nieuwste bestand wordt verondersteld maandagmorgen vroeg te zijn ingegaan, zo heeft het Pro-Libische dagblad As-Safir maandag gemeld. Anderzijds zijn beide zijden ermee akkoord gegaan dat de voorhoede van de Arabische „Vredesmacht", bestaand uit een Libisch en een Syrisch bataljon, maandagmorgen Libanon binnentrekt. Deze troepenmacht zal, aldus het Palestijnse persbureau WAFA, optrekken naar de internationale luchthaven van Beiroet met het doel deze te heropenen voor het luchtverkeer.

De Syrisch-Libische voorhoede zal vervolgens worden belast met het toezicht op het terugtrekken van de Syrische troepen uit hun huidige stellingen. De Syriërs zullen dinsdag vertrekken uit de voorsteden van Beiroet, daarna uit Saida (Zuid-Libanon) en uit Sofar (aan de autoweg Beiroet-Damascus).

WAFA meldde tenslotte dat de Libische premier maandag in Beiroet wordt verwacht, waar hij zal toezien op de naleving van het bestand.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Voorhoede vredesmacht in Libanon

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken