Bekijk het origineel

Geen concessies aan Delta-veiligheid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Geen concessies aan Delta-veiligheid

Westerterp wijst kritiek af

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Minister Westerterp (Verkeer) meent, dat de regering met de gekozen oplossing voor dë afsluiting van de Oosterschelde door middel vah een stormvloedkering „geen enkele concessie" heeft gedaan aan de Delta-veiligheid.

Hij zegt dat in antwoord op schriftelijke vragen vanuit de kamer over het kabinetsbesluit inzake de afsluiting van deze zee-arm. Met een enkele kering van de Delta-veiligheid voor de achtergelegen gebieden worden bereikt, aldus de bewindsman. Hij noemt het „verstandig" de mogelijkheid open te laten om eventueel een tweede stel schuiven aan te brengen. Op grond van de verrichte studies evenwel ziet de regering „geen noodzaak" tot het aanbrengen van een dergelijke tweede beweegbare kering.

Minister Westerterp zegt de Kamer toe bereid te zijn tot nader overleg over de grootte van de doorstromingopening. De beslissing daarover moet uiterlijk in het voorjaar 1977 worden genomen, doorstroomopening. het antwoord zegt minister Westerterp, dat volgens deskundigen de kans groot is dat bij de bouw van een stormvloedkering de schelpdiercultures kunnen worden gehandhaafd.

Dijkverhoging

Gedeeltelijke dijkverhoging zal volgens een tijdschema worden uitgevoerd, zodanig dat de overstromingskans uiterlijk 1980 is teruggebracht tot 1/500. Bij de voorbereiding van de nog uit te voeren gedeeltelijke dijkverhogingen wordt geprobeerd te komen tot voor alle belangen aanvaardbare oplossingen. Bij het overleg zal de stichting natuur en milieu worden betrokken.

Minister Westerterp herinnert er aan, dat de toegestane meerkosten ƒ2562 miljoen bedragen. Hij becijfert de meerdere kosten voor het nieuwe plan op ƒ 2715 miljoen en stelt, dat de financiële zoijde van het probleem volkomen zakelijk'is benaderd". Volgens de minister is er „zeker" geen jaar inflatie binnengesmokkeld- in de bij het plan gevoegde berekening.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

Geen concessies aan Delta-veiligheid

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken